ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

11.05.2009 21:29

 Bolí tetování?

Toto je snad nejčastější otázka, kterou slýcháváme. Odpovědět však obecně nejde, protože každý vnímáme bolest jinak. Jsou samozřejmě místa, kde je tetování bolestivější (krk, prsty, zápěstí) ale ani na těchto místech to není k nevydržení. Ženy přirovnávají tetování k pocitu podobnému při epilaci, muži spíše pociťují brnění.

Děláte i tetování na 3 roky?

Ne neděláme, protože tetování na 3 roky neexistuje. Toto tetování začaly dělat kosmetické salony, které provádějí permanentní make-up. Jelikož se ale na permanentní make-up používá jiný strojek než na tetování, není jím možné provádět i normální tetování.
Teda možné to je, rozdíl je pouze v tom, že strojek na perm. make-up nejde tak hluboko do kůže, jen do první vrstvy. Ta se ovšem častěji obnovuje a tak je možné, že tetování na ,,3 roky“ bude kůží vylučováno. Ale kůže se neobnovuje stejnoměrně, a tak i tetováž na 3 roky může měnit svojí intenzitu různě a nemizí stejnoměrně. Může se stát, že nezmizí vůbec anebo po něm zůstanou jen šedé fleky, které se dají jen složitě, draze a bolestivě odstranit laserem anebo přetetovat klasickým tetováním.

 Jak dlouho nesmím na sluníčko?

Na slunce ani do solária se nesmí jít s čerstvým tetováním, ale ideální je 3 měsíce. I staré tetování je třeba chránit před UV zářením, v létě krémem s vysokým ochranným faktorem. 

 Je možné opravit mé staré tetování? 

Ano, možné to je. Provádíme veškeré opravy nepovedených amatérských tetování stejně jako tetování z vězení, či vybledlá tetování. Není problém z ošklivého fleku udělat pěknou kérku.

Můžu si před tetování dát pár panáků na poslinění?

Ne to opravdu ne, protože alkohol ředí krev a vy byste během tetování více krváceli a barva by se vám více vyplavovala.